tiistai 12. kesäkuuta 2012

Ruukkupuutarha

Ruukut istutuksineen ovat oiva lisä jokaisessa puutarhassa. Vaikka puutarhassani kasvaa aika tavalla erilaisia puita, pensaita ja perennoja, tarvitsen ruukkuja elävöittämään patiota ja sisäänkäyntejä. Minulla kasvaa ruukuissa havukasveja, puksipuita ja tietysti erilaisia kesäkukkia. Ruukkujen muoto, väritys ja koko ovat minulle yhtä tärkeitä kuin varsinainen istutus.
 


Pidän eniten isoista ruukuista, jotka ovat hyvälaatuisia ja myös talvenkestäviä, koska havukasvit ovat pihalla ympärivuoden. Suomesta on aika vaikea löytää kohtuuhinnalla kestäviä isoja ruukkuja. Tänä keväänä olen etsinyt isoja pelkistettyjä valkoisia ruukkuja ilman mitään ornamentteja tai kuvioita. Samoin  istutuksiin haluaisin vihreän eri sävyjä tai punertavia viherkasveja. Viime vuonna löysin Jyväskylän Viherlandiasta aivan ihania värinokkosia, jotka olivat upeannäköisiä koko kesän patiollamme. Itähelsinkiläisistä viherkaupoista en ole näitä tänä vuonna löytänyt. En ole ehkä hakenut riittävästi?

Keräsin seuraavaan kuvia minun silmiäni hivelevistä ruukkuistutuksista. Kuvat ovat jenkkiläiseltä sivustolta www.sunset.com
Photo by Jennifer Martiné
Photo by Thomas J. Story

Thomas J. Story
Norm Plate
Thomas J. Story
Charles Mann
Eivätkö olekin upeita? Omat istutukset kalpenevat näiden rinnalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti